ثبت شرکت تعاونی
شرکت تعاونی به چه شرکتی گفته می شود:
شرکت تعاونی به مجموعه ای متشکل از اشخاص حقیقی که برای فعالیت در زمینه تولید و توزیع و به منظور بهبود وضع اقتصادی و معیشتی اعضا و با رعایت قوانین بخش تعاونی،می گویند.با وجود اینکه شرکت تعاونی در قانون تجارت جزء انواع شرکت های تجاری نمی باشد ولی با توجه به نیت اعضای آن،تشکیل شرکت تعاونی گامی در جهت رفع مایحتاج عمومی و فعالیت به منظور بهبود وضعیت مادی و معیشتی اعضای آن می باشد.شرکت تعاونی می تواند در قالب شرکت سهامی خاص تشکیل شود و یا طبق مقررات خاص شرکت و با توافق اعضا شکل بگیرد.
اگر قصد ثبت شرکت در کرج و ثبت برند در کرج یا نقاط دیگر را دارید اعم از شرکت تعاونی و یا نوع دیگری از شرکت ها و می خواهید از این طریق برای خود و همشهریانتان ایجاد اشتغال نمایید و یا میخواهید اقدام به خرید و فروش شرکت نمایید می توانید برای آگاهی از شرایط و نحوه ثبت شرکت با کارشناسان ما در موسسه حقوقی و ثبتی تکسفیر تماس بگیرید.
اهداف ایجاد شرکت تعاونی چیست ؟ :
۱٫تهیه ی امکانات و وسایل مورد نیاز برای افرادی که قادر به کار هستند ولی توانایی تهیه ی وسایل مورد نیاز برای کار را ندارند. ۲٫جلوگیری از تمرکز ثروت در دست افراد خاص ۳٫جلوگیری از انحصار،تورم و احتکار ۴٫ایجاد مشارکت و همکاری بین همه ی اقشار مردم ۵٫ایجاد و فراهم نمودن شرایط و امکانات برای ایجاد کار و اشتغال
با توجه به فصل پنجم قانون تعاون جمهوری اسلامی دو نوع شرکت تعاونی وجود دارد:تعاونی تولید و تعاونی توزیع
تعاونی تولید:شامل تعاونی های فعال در حوزه کشاورزی،دامداری،پرورش و صید آبزیان،صنعت،معدن،عمران شهری و روستایی و عشایر و… می باشد که هرکدام از اعضا باید به کار ی اشتغال داشته باشند.
تعاونی توزیع:طبق ماده ۲۷ تعاونی توزیعی به تعاونی هایی گفته می شود که با هدف رفع نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود و کاهش هزینه تعاونی ها تشکیل می شوند.
شرایط و ضوابط ثبت شرکت تعاونی:
برای ثبت شرکت تعاونی باید قبل از ایجاد شرکت از طرف وزارت خانه مربوطه موافقت نامه تشکیل،دریافت شود.برای ثبت شرکت تعاونی باید از طرف وزارت تعاون مجوز ثبت دریافت شود.
یک شرکت تعاونی باید اساسنامه داشته باشد.اساسنامه باید شامل موارد زیر باشد:۱)نام شرکت تعاونی همراه با قید کلمه تعاون ۲)هدف از تاسیس شرکت ۳)موضوع شرکت ۴)نوع شرکت ۵)مرکز اصلی شرکت ۶)حوزه فعالیت شرکت ۷)آدرس شرکت ۸)مدت فعالیت شرکت ۹)حوزه فعالیت شرکت ۱۰)مقدار سرمایه شرکت ۱۱)مقررات شرکت ۱۲)مقررات مربوط به اعضای شرکت ۱۳)حداقل و حداکثر اعضا.
اعضای شرکت تعاونی :
در صورتی که اعضا شرایط لازم را داشته باشند می توانند به عنوان عضوی از شرکت فعالیت نمایندو در کلیه امور شرکت نظارت نمایند.مسئولیت اعضای شرکت تعاونی در برابر بدهی های شرکت به میزان سهام آن ها بستگی دارد.سرمایه شرکت تعاونی به سهام تقسیم شده بین اعضا بستگی دارد و مبلغ هر سهم در اساسنامه تعیین می شود.اعضای شرکت تعاونی باید حداقل ۷ نفر باشند.از بین این ۷ نفر باید حداقل ۳ نفر به عنوان هیئت موسس انتخاب شوند و این افراد باید تعهدنامه ی مربوط به قوانین شرکت را امضا نمایند.این افراد باید تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشند و هیچ گونه منع قانونی نداشته باشند.یک نفر نمی تواند همزمان در یک شرکت تعاونی مشابه دیگر عضو شود.
شرکت های تعاونی از نظر سرمایه به دو دسته تقسیم می شوند:
۱٫شرکت هایی که کل سرمایه ی خود را از طریق اعضا تامین می نمایند. ۲٫شرکت هایی که بخشی از سرمایه از طریق اعضا و بخش دیگر توسط نهادهای عمومی و دولتی تامین می شود.حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت تعاونی خاص ۱ میلیون تومان و برای شرکت تعاونی عام ۱۰ میلیون تومان می باشد.شرکت تعاونی در صورتی ثبت می شود که حداقل ۱/۳ سرمایه ی آن تایید شده باشد.
ارکان اصلی تشکیل دهنده شرکت تعاونی:
۱٫مجمع عمومی :
مجموعه ای که شامل اعضای شرکت تعاونی یا نمایندگان آن ها می باشد که به دو صورت عادی و فوق العاده برگزار می شود.از وظایف مجمع عمومی عادی،انتخاب هیئت مدیره و بازرسان،گزارشات مالی و رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت و تصویب بودجه سالیانه می باشد و از وظایف مجمع فوق العاده،تصمیم گیری در مورد افزایش یا کاهش سرمایه و انحلال شرکت می باشد.
۲٫هیئت مدیره :
اعضای هیئت مدیره حداقل ۳ نفر و حداکثر ۷ نفر می باشند که این افراد از میان اعضای شرکت انتخاب می شوند و وظیفه آن ها اداره امور شرکت تعاونی می باشد.دعوت مجامع عمومی و تهیه گزارش های مالی و نظارت بر امور شرکت و عزل و نصب مدیر عامل از وظایف هیئت مدیره می باشد.
۳٫بازرس یا بازرسان :
بازرس و یا بازرسان توسط مجمع عمومی عادی انتخاب می گردند و وظیفه آن ها نظارت بر عملکرد هیئت مدیره و اجرای اساسنامه و تصمیمات مجمع و رسیدگی به شکایات اعضا از عملکرد هیئت مدیره می باشد.
چه مدارکی برای ثبت شرکت تعاونی مورد نیاز است :
- ارائه رونوشت مدارک شناسایی و مدارک تحصیلی موسسان شرکت
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه ی اعضا و موسسین شرکت
- ارائه کارت معافیت دائم یا پایان خدمت
- ارائه ۳ نسخه از اساسنامه شرکت تعاونی که در جلسه اول تشکیل مجمع عمومی عادی به تصویب اعضا رسیده است.
- ارائه ۳ نسخه آگهی دعوت تشکیل نخستین مجمع عمومی عادی
- ارائه ۱ نسخه جواز تاسیس شرکت از اداره تعاون و یا رونوشت موافقتنامه ی اعضا برای تشکیل شرکت
- ارائه ۳ نسخه از صورت جلسه ی تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی عادی که در آن اساسنامه به تصویب اعضا رسیده و مدیران و بازرسان اولیه انتخاب شده اند.
- ارائه ۳ نسخه فیش واریز سرمایه شرکت مطابق اساسنامه که به حساب صندوق تعاون واریز شده باشد.
- ارائه ۳ نسخه لیست اسامی اعضایی که در جلسه اول مجمع عمومی عادی حاضر شدند.
- ارائه ۳ نسخه لیست از اسامی و اطلاعات کامل همه اعضای شرکت و سهامداران
- ارائه ۳ نسخه صورت جلسه از جلسه اول تشکیل هیئت مدیره که منجر به انتخاب و تعیین رئیس ، نائب رئیس ، مدیرعامل و منشی مدیرعامل شده است و افراد دارای حق امضا نیز تعیین شده اند.
- ارائه لیست اسامی و اطلاعات و رونوشت شناسنامه و مدارک تحصیلی معتبر اعضای هیئت مدیره ، مدیرعامل ، بازرسین و اعضای علی البدل شرکت